Kuřecí stehenní řízky s houbami a smetanou

Kuřecí maso není připravováno v trojobalu, ale pečené. Ovšem surovinu, vykostěná kuřecí stehna, kterou na přípravu potřebujete, najdete v obchodech pod názvem stehenní řízky. Maso se připravuje s houbami a smetanou. Podávat jej můžete s rýží nebo bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí stehenní řízky posypeme grilovacím kořením, solí a pepřem z obou stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Do pekáče si připravíme rozehřáté sádlo, vložíme kuřecí maso a krátce na sporáku restujeme z obou stran.
3.
Přidáme prolisovaný česnek a žampiony a podlijeme mírně vodou. Zakryjeme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě asi 1 hodinu na 180 °C.
4.
Ke konci pečení přidáme smetanu a společně prohřejeme.

Od: Ráďa 78, 29.2.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
422.40 kcal
Protein
36.86 g
Sacharidy
z toho cukr
2.87 g
1.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.41 g
15.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama