Penne al salmone
- Přidat foto
-
Reklama
Penne al salmone s citronovou omáčkou a šlehanou ricottou je lahodné jídlo, které kombinuje krémovou texturu s výraznými chutěmi lososa a citronu. Zde je krok za krokem recept, jak si připravit toto italské jídlo doma.
Reklama
Ingredience
Na omáčku
Postup přípravy
1.
Lososa osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a lososa na něm z každé strany krátce opečeme, dokud není zvenčí zlatavý, ale uvnitř stále šťavnatý. Přibližně 2-3 minuty na každou stranu. Odstavíme z ohně a necháme odpočinout.
2.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme penne podle návodu na obalu do al dente. Uvařené těstoviny scedíme, ale zachováme trochu vody z vaření.
3.
Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej a osmahneme šalotku s česnekem do zlatova. Přidáme smetanu, citronovou šťávu a kůru. Necháme omáčku na mírném ohni zhoustnout. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
4.
V míse smícháme ricottu s mlékem (nebo smetanou) a šlehačem nebo vidličkou ji prošleháme do hladka. Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř. Vmícháme do připravené omáčky.
5.
Lososa rozdělíme na menší kousky. Penne vmícháme do citronové omáčky na pánvi a přidáme kousky lososa. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit trochou vody z vaření těstovin.
6.
Nakonec přimícháme listy čerstvého špenátu, promícháme a můžeme podávat.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 57 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
758.68 kcal |
Protein |
38.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.12 g
5.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.99 g
11.13 g
|
Reklama
Reklama