Krůtí burger se zelným salátem

Burger si můžete dopřát kdykoliv, nemusíte čekat na grilovací sezonu. Nejlépe se připravuje v kontaktním grilu. Krůtí maso stačí důkladně osolit a opepřit a nechat chvíli v pokojové teplotě. Můžete podávat v sezamové bulce, nasládlé hamburgerové bulce nebo v cereálním pečivu.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve důkladně osolíme a opepříme krůtí maso. Vytvarujeme velké hamburgerové placky s tloušťkou cca 2 cm. Necháme v pokojové teplotě rozložené na prkénku.
2.
Připravíme salát. Vše nakrájíme odděleně na tenké nudličky. Nejprve smícháme bílé zelí s olejem, balzamikem a solí. Rukou dlouze a důkladně promačkáme, dokud zelí nepustí šťávu. Poté smícháme s krájenou mrkví a ledovým salátem. Dáme vychladit.
3.
Maso opékáme na kontaktním grilu a mezitím nakrájíme okurky a cherry rajčata na tenké plátky.
4.
V troubě rozpečeme rozkrojené housky. Pod maso dáváme hořčici a majonézu. Na maso kečup.
5.
Přidáme okurky, cherry rajčata a salát a podáváme. Jako příloha se hodí listový salát nebo hranolky.

Od: Ráďa 78, 5.3.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 56 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
747.29 kcal
Protein
54.56 g
Sacharidy
z toho cukr
51.17 g
12.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.88 g
8.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama