Krůtí burger se zelným salátem
- Přidat foto
-
Reklama
Burger si můžete dopřát kdykoliv, nemusíte čekat na grilovací sezonu. Nejlépe se připravuje v kontaktním grilu. Krůtí maso stačí důkladně osolit a opepřit a nechat chvíli v pokojové teplotě. Můžete podávat v sezamové bulce, nasládlé hamburgerové bulce nebo v cereálním pečivu.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Nejprve důkladně osolíme a opepříme krůtí maso. Vytvarujeme velké hamburgerové placky s tloušťkou cca 2 cm. Necháme v pokojové teplotě rozložené na prkénku.
2.
Připravíme salát. Vše nakrájíme odděleně na tenké nudličky. Nejprve smícháme bílé zelí s olejem, balzamikem a solí. Rukou dlouze a důkladně promačkáme, dokud zelí nepustí šťávu. Poté smícháme s krájenou mrkví a ledovým salátem. Dáme vychladit.
3.
Maso opékáme na kontaktním grilu a mezitím nakrájíme okurky a cherry rajčata na tenké plátky.
4.
V troubě rozpečeme rozkrojené housky. Pod maso dáváme hořčici a majonézu. Na maso kečup.
5.
Přidáme okurky, cherry rajčata a salát a podáváme. Jako příloha se hodí listový salát nebo hranolky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 20 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 56 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
747.29 kcal |
Protein |
54.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.17 g
12.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.88 g
8.53 g
|
Reklama
Reklama