Velikonoční nádivka
- Přidat foto
-
Reklama
Velikonoce jsou obdobím, kdy se na našich stolech objevují tradiční pokrmy plné lásky a rodinných receptů. Tato velikonoční nádivka přináší nejen sváteční atmosféru, ale i netradiční spojení chutí, od uzeného masa až po jemnou vůni čerstvých bylinek a kopřiv.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky. Vejce oddělíme do dvou misek – zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Nakrájíme si vařené uzené maso na kostičky.
2.
Do větší mísy vložíme nakrájené rohlíky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli stát, aby se mléko vsáklo. Pak rohlíky zlehka vymačkáme a zbylé mléko vylijeme. Rohlíky pečlivě promícháme s prošlehanými žloutky.
3.
Přimícháme kostičky uzeného masa. Přidáme rozpuštěné máslo, nasekané kopřivy, nasekanou pažitku, nasekanou petrželku a prášek do pečiva. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Směs nalijeme do pekáčku a pečeme asi 30 minut dozlatova.
5.
Nádivku podáváme samostatně se zeleninou nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
959.35 kcal |
Protein |
42.14 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.13 g
3.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.87 g
10.40 g
|
Reklama
Reklama