Vepřové s kořenovou zeleninou dušené na víně

Chutná vepřová směs, ke které se hodí rýže i bramborová příloha. Smetanou se podlévá až nakonec a na vypnuté pánvi, se smetanou už směs pouze prohřejte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso nakrájíme na větší kostky, důkladně osolíme, opepříme a promícháme. Na pánev dáme na sádlo restovat cibuli nakrájenou na kostičky.
2.
Přidáme maso a provensálské koření, promícháme, krátce restujeme.
3.
Mezitím nakrájíme petržel a mrkev na drobné kousky, přidáme k masu a podlijeme červeným vínem. Přidáme trochu vody.
4.
Promícháme a přidáme bobkový list a prolisovaný česnek. Snížíme teplotu a pod poklicí dusíme asi 1 až 1,5 h.
5.
Nakonec podléváme smetanou.

Od: Iva V, 24.4.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
381.79 kcal
Protein
28.97 g
Sacharidy
z toho cukr
11.84 g
6.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.81 g
9.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama