Mramorovaná bábovka se zakysanou smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná bábovka, která není suchá a vydrží dlouho vláčná. Pozor si dejte na závěrečné vrstvení těsta. Je důležité vlévat nejprve světlou směs a poté střídat nalévání tmavé a světlé směsi.
Reklama
Ingredience
Do 1/3
Do 2/3
Postup přípravy
1.
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Hmota by měla být po vyšlehání světlá. Postupně zašleháme olej a zakysanou smetanu.
2.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do šlehače. Snížíme otáčky.
3.
Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do třetiny vmícháme kakao a přidáme trochu mléka, aby šla směs dobře rozmíchat.
4.
Do druhé části vmícháme vanilkový pudink.
5.
Vléváme do bábovkové formy, střídavě světlé těsto a tmavé těsto.
6.
Pečeme na horkovzduch 160 °C asi 50 min.
7.
Necháme vychladnout a pocukrujeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
278.26 kcal |
Protein |
4.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.54 g
14.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.94 g
3.74 g
|
Reklama
Reklama