Pečené kuřecí prso s hráškovým pyré a nádivkou

Připravte si chutnou večeři s tímto receptem na pečené kuřecí prso, doplněné krémovým hráškovým pyré a sytou nádivkou. Toto jídlo kombinuje jemné kuřecí maso s bohatou chutí uzeniny a svěžestí zeleného hrášku. Je ideální pro rodinnou večeři nebo jako působivé hlavní jídlo při setkání s přáteli. Příprava zabere přibližně hodinu, ale výsledek stojí za to!

Ingredience (4 x porce)

Na pyré

Na nádivku

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa: Předehřejeme troubu na 200 °C. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na pánvi na středně silném ohni rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsa z obou stran krátce opečeme dozlatova. Přendáme kuřecí prsa do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě asi 20–25 minut, nebo dokud nebudou uvnitř hotová.
  2. Hráškové pyré: Hrášek uvaříme v osolené vodě asi 5–7 minut, dokud není měkký. Scedíme hrášek a přendáme jej do mixéru. Přidáme máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujeme do hladka.
  3. Nádivka: Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibuli s česnekem, dokud nezměknou. Přidáme slaninu nebo klobásu a smažíme, dokud nezačne být křupavá. Směs přesuneme do velké mísy, přidáme pečivo, vejce, petrželku a kuřecí vývar a promícháme, dokud se ingredience nespojí. Nádivku přendáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud nezačne být zlatá a křupavá.
  4. Podávání: Nakrájíme kuřecí prsa na plátky a podáváme s hráškovým pyré a nádivkou. Můžeme také obohatit zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,006.19 kcal | Protein: 58.85 g | Sacharidy: 12.40 g | z toho cukr: 7.81 g | Tuk: 38.12 g | z toho nas. MK: 14.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4126-pecene-kureci-prso-s-hraskovym-pyre-a-nadivkou