Aglio olio s pancettou

Recept na spaghetti aglio olio je klasikou italské kuchyně. Tento recept vyniká kombinací česneku, olivového oleje a chilli. Je ideální, když potřebujete připravit rychlý a chutný oběd či večeři s několika málo ingrediencemi. My si je v tomto receptu navíc obohatíme úžasnou chutí pancetty.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme k varu dostatek vody, osolíme ji a přidáme spaghetti. Vaříme dle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím, co se vaří těstoviny, v hluboké pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej. Přidáme pancettu a osmahneme ji do zlatova a do křupava. Potom přidáme plátky česneku a chilli. Restujeme, dokud česnek nezačne zlátnout, ale dáme si pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je česnek zlatavý, odstavíme pánev z ohně.
  3. Do pánve s pancettou, česnekem, chilli a olejem přidáme uvařené spaghetti. Promícháme, aby se těstoviny obalily směsí. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  4. Rozdělíme spaghetti aglio olio do talířů. Na závěr je posypeme nastrouhaným parmazánem a přidáme čerstvou rukolu. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 950.63 kcal | Protein: 23.92 g | Sacharidy: 99.02 g | z toho cukr: 3.99 g | Tuk: 48.69 g | z toho nas. MK: 10.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4127-aglio-olio-s-pancettou