Recept na spaghetti aglio olio je klasikou italské kuchyně. Tento recept vyniká kombinací česneku, olivového oleje a chilli. Je ideální, když potřebujete připravit rychlý a chutný oběd či večeři s několika málo ingrediencemi. My si je v tomto receptu navíc obohatíme úžasnou chutí pancetty.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu dostatek vody, osolíme ji a přidáme spaghetti. Vaříme dle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente.
Mezitím, co se vaří těstoviny, v hluboké pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej. Přidáme pancettu a osmahneme ji do zlatova a do křupava. Potom přidáme plátky česneku a chilli. Restujeme, dokud česnek nezačne zlátnout, ale dáme si pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je česnek zlatavý, odstavíme pánev z ohně.
Do pánve s pancettou, česnekem, chilli a olejem přidáme uvařené spaghetti. Promícháme, aby se těstoviny obalily směsí. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Rozdělíme spaghetti aglio olio do talířů. Na závěr je posypeme nastrouhaným parmazánem a přidáme čerstvou rukolu. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 950.63 kcal |
Protein: 23.92 g |
Sacharidy: 99.02 g |
z toho cukr: 3.99 g |
Tuk: 48.69 g |
z toho nas. MK: 10.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4127-aglio-olio-s-pancettou