Kuřecí prsa s lilkem a máslovou dýní

Chutná a rychle připravená kuřecí prsa s křupavou směsí zeleniny. Je důležité hlídat dobu vaření a přidávat kusy zeleniny postupně, každá zelenina potřebuje jinak dlouhou dobu. Lilek před přípravou nakrájejte na plátky vysoké asi 1 cm, osolte z obou stran a nechejte vyplakat. Poté ubrouskem setřete sůl.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a připravíme jednoduchou marinádu. Smícháme kečup, sójovou omáčku, olej a směs grilovacího koření. Plátky masa ponoříme, uzavřeme krabičku víčkem a necháme v lednici minimálně 3 hodiny, lépe přes noc.
  2. Před smažením nastříkáme na rozpálenou pánev trochu oleje a kuřecí prsa restujeme z obou stran. Vyjmeme a na výpek dáme nakrájenou máslovou dýni a bambusové výhonky. Podlijeme vodou a zbytkem marinády.
  3. Přidáme plátky masa a dusíme pod poklicí 10 minut. Poté přidáme nakrájený lilek a červenou papriku. Společně dusíme do změknutí.
  4. Podáváme bez přílohy nebo s opečenou bagetou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 340.09 kcal | Protein: 22.26 g | Sacharidy: 15.85 g | z toho cukr: 12.63 g | Tuk: 19.65 g | z toho nas. MK: 2.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4132-kureci-prsa-s-lilkem-a-maslovou-dyni