Těstoviny s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a burrata
Těstoviny s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a burattou jsou klasikou italské kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost přípravy s bohatou chutí. Tento recept je ideální především pro letní večery, kdy chcete na stůl kouzlit něco lehkého, ale zároveň chutného.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Na středně silném ohni zahřejeme v hluboké pánvi olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a restujeme krátce, aby se nezbarvil, jen dokud nezačne vonět.
Přidáme rajčata, sůl, pepř a cukr. Necháme vařit na mírném ohni asi 10 – 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Průběžně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a odstavíme z ohně.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a přidáme těstoviny. Vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Uvařené těstoviny scedíme.
Těstoviny naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou, posypeme lístky čerstvé bazalky a navrch přidáme burratu. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 902.88 kcal |
Protein: 36.57 g |
Sacharidy: 103.35 g |
z toho cukr: 10.56 g |
Tuk: 35.40 g |
z toho nas. MK: 17.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4134-testoviny-s-rajcatovo-bazalkovou-omackou-a-burrata