Každý máme občas chuť na jednoduché, ale zároveň syté jídlo.
Jedno z nejlepších řešení je tato smažená rýže se zeleninou, kterou zvládne každý a jakmile jednou ochutnáte, nebudete chtít přestat.
Ingredience (2 x porce)
Na zálivku
Postup přípravy
Rozehřejeme si nejlépe wok pánev, přidáme olej a rozklepneme vejce, které osolíme a smažíme. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli. Osmažené vejce jakmile trochu zhnědne dáme bokem a osmažíme dozlatova cibulku - můžeme osolit, kterou dáme také bokem.
Na stejnou pánev dáme mraženou zeleninu či krájenou, osolíme a smažíme. Abychom nedávali stále olej, můžeme přidat deci vody. Jakmile je zelenina hotová, posypeme ji kurkumou a ihned přidáme rýži. Pořádně promícháme a smažíme - přidáme sezamový olej, osolíme. Nakonec přidáme vajíčko a cibuli a opět promícháme.
Mezitím, co se nám rýže smaží dohromady, připravíme si zálivku. Do malé misky smícháme olej, sójovou omáčku a česnek, promícháme a zálivku nalijeme do rýžové směsi na pánvi. Necháme dvě minuty smažit a muzeme podávat!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 870.33 kcal |
Protein: 11.24 g |
Sacharidy: 78.50 g |
z toho cukr: 3.07 g |
Tuk: 57.41 g |
z toho nas. MK: 7.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4138-smazena-ryze-se-zeleninou