Smažená rýže se zeleninou

Každý máme občas chuť na jednoduché, ale zároveň syté jídlo. Jedno z nejlepších řešení je tato smažená rýže se zeleninou, kterou zvládne každý a jakmile jednou ochutnáte, nebudete chtít přestat.

Ingredience (2 x porce)

Na zálivku

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme si nejlépe wok pánev, přidáme olej a rozklepneme vejce, které osolíme a smažíme. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli. Osmažené vejce jakmile trochu zhnědne dáme bokem a osmažíme dozlatova cibulku - můžeme osolit, kterou dáme také bokem.
  2. Na stejnou pánev dáme mraženou zeleninu či krájenou, osolíme a smažíme. Abychom nedávali stále olej, můžeme přidat deci vody. Jakmile je zelenina hotová, posypeme ji kurkumou a ihned přidáme rýži. Pořádně promícháme a smažíme - přidáme sezamový olej, osolíme. Nakonec přidáme vajíčko a cibuli a opět promícháme.
  3. Mezitím, co se nám rýže smaží dohromady, připravíme si zálivku. Do malé misky smícháme olej, sójovou omáčku a česnek, promícháme a zálivku nalijeme do rýžové směsi na pánvi. Necháme dvě minuty smažit a muzeme podávat!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 870.33 kcal | Protein: 11.24 g | Sacharidy: 78.50 g | z toho cukr: 3.07 g | Tuk: 57.41 g | z toho nas. MK: 7.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4138-smazena-ryze-se-zeleninou