Vepřový plátek s pepřovou omáčkou

Jste milovníkem pepře a omáček? Tento recept je přímo pro vás. Pokud čekáte návštěvu a potřebujete rychle uvařit chutné a ne moc jednoduché jídlo, tak s tímto plátkem a pepřovou omáčkou všechny dostanete.

Ingredience (2 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Nejprve si uděláme maso - opepříme a osolíme z obou stran, vložíme na pánev a děláme na sádle a to z každé strany cca 3 min. Maso vyjmeme a do stejné pánve přidáme ještě sádlo a máslo. Po rozpuštění zasypeme moukou a promícháme, ihned přidáme smetanu 30%, mícháme a přidáme pepř mletý i kuličky dle chuti a osolíme. Mícháme další cca 2-5 minut.
  2. Nakrájíme si brambory na měsíčky, okořeníme a pečeme cca 30-40 minut.
  3. Omáčku nepřestáváme míchat a můžeme do ní vložit maso nebo jej ohřát zvlášť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 617.09 kcal | Protein: 32.11 g | Sacharidy: 27.71 g | z toho cukr: 5.43 g | Tuk: 41.04 g | z toho nas. MK: 19.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4142-veprovy-platek-s-peprovou-omackou