Kuřecí kostky se žampiony a kokosovým mlékem

Rychlovka provoněná kokosovým mlékem, která nejlépe chutná s rýží. Zeleninu je možné libovolně obměňovat, do směsi se hodí i cuketa, rajčata, lilek nebo kukuřice. Jestli potřebujete zkrátit dobu přípravy, vařte v multifunkčním hrnci pod tlakem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme restovat na olej. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, okořeníme částí papriky, gyros kořením, solí a pepřem. Promícháme a necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Přidáme maso na restovanou cibuli, promícháme a snížíme teplotu. Restujeme 10 minut.
  3. Nakrájíme papriky a houby na drobné kousky, přidáme k masu, mírně podlijeme vodou. Ochutíme prolisovaným česnekem a zbytkem koření.
  4. Podlijeme kokosovým mlékem a dusíme pod poklicí do změknutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 367.17 kcal | Protein: 21.43 g | Sacharidy: 10.94 g | z toho cukr: 6.53 g | Tuk: 26.32 g | z toho nas. MK: 21.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4159-kureci-kostky-se-zampiony-a-kokosovym-mlekem