Žampionové rizoto s ricottou a špenátem je krémový pokrm plný chuti, který spojuje jemnost ricotty, zemitost žampionů a svěžest špenátu. Tento recept je skvělou volbou pro elegantní a lahodnou večeři, která zaujme svou harmonií a jednoduchostí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hluboké pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
Přidáme prolisované stroužky česneku, zamícháme a přisypeme všechnu rýži.
Rýži opékáme za stálého míchání asi 5 minut a zalijeme ji asi polovinou vývaru.
Až rýže vstřebá všechen vývar a přilijeme zbytek. Celou dobu mícháme, aby se rizoto nepřipálilo.
Rýži ochutnáme a pokud je ještě moc tvrdá, přidáváme vodu, dokud se zcela neuvaří.
Do rýže přidáme špenát, ricottu a citronovou šťávu.
V druhé pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo.
Žampiony očistíme, nakrájíme a na pánvi zprudka opečeme.
Hotové žampiony přidáme k rýží, pečlivě promícháme a dosolíme a dopepříme.
A můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 360.09 kcal |
Protein: 13.62 g |
Sacharidy: 44.45 g |
z toho cukr: 2.16 g |
Tuk: 15.76 g |
z toho nas. MK: 6.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4162-zampionove-rizoto-s-ricottou-a-spenatem