Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

Žampionové rizoto s ricottou a špenátem je krémový pokrm plný chuti, který spojuje jemnost ricotty, zemitost žampionů a svěžest špenátu. Tento recept je skvělou volbou pro elegantní a lahodnou večeři, která zaujme svou harmonií a jednoduchostí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
  2. Přidáme prolisované stroužky česneku, zamícháme a přisypeme všechnu rýži.
  3. Rýži opékáme za stálého míchání asi 5 minut a zalijeme ji asi polovinou vývaru.
  4. Až rýže vstřebá všechen vývar a přilijeme zbytek. Celou dobu mícháme, aby se rizoto nepřipálilo.
  5. Rýži ochutnáme a pokud je ještě moc tvrdá, přidáváme vodu, dokud se zcela neuvaří.
  6. Do rýže přidáme špenát, ricottu a citronovou šťávu.
  7. V druhé pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo.
  8. Žampiony očistíme, nakrájíme a na pánvi zprudka opečeme.
  9. Hotové žampiony přidáme k rýží, pečlivě promícháme a dosolíme a dopepříme.
  10. A můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 360.09 kcal | Protein: 13.62 g | Sacharidy: 44.45 g | z toho cukr: 2.16 g | Tuk: 15.76 g | z toho nas. MK: 6.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4162-zampionove-rizoto-s-ricottou-a-spenatem