Švestkový koláč z jogurtového těsta

Švestkový koláč z jogurtového těsta je lahodný a osvěžující dezert, který skvěle využívá sezónní švestky. Tento koláč je známý svou jemnou a vláčnou texturou díky jogurtovému těstu, které je snadné na přípravu a zároveň dodává koláči jemnost. Švestky přidávají příjemnou kyselost a sladkost, čímž vytvářejí vyvážený a chutný zážitek. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo k odpolední kávě, tento koláč potěší všechny milovníky ovocných dezertů.

Ingredience (10 x porce)

Na drobenku

Postup přípravy

  1. Vyšleháme si vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a znovu prošleháme.
  2. Na konec přidáme mouku a prášek do pečiva. Pečlivě promícháme.
  3. Těsto si nalijeme do vysypané formy, případně do formy vyložené pečicím papírem.
  4. Na těsto poklademe na půl rozkrájené a vypeckované švestky.
  5. Zasypeme drobenkou, kterou jsme si vytvořili z másla, mouky a cukru.
  6. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut (nebo podle výkonu trouby).
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 293.12 kcal | Protein: 5.09 g | Sacharidy: 30.84 g | z toho cukr: 9.71 g | Tuk: 16.74 g | z toho nas. MK: 8.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4191-svestkovy-kolac-z-jogurtoveho-testa