Švestkový koláč z jogurtového těsta je lahodný a osvěžující dezert, který skvěle využívá sezónní švestky. Tento koláč je známý svou jemnou a vláčnou texturou díky jogurtovému těstu, které je snadné na přípravu a zároveň dodává koláči jemnost. Švestky přidávají příjemnou kyselost a sladkost, čímž vytvářejí vyvážený a chutný zážitek. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo k odpolední kávě, tento koláč potěší všechny milovníky ovocných dezertů.
Ingredience (10 x porce)
Na drobenku
Postup přípravy
Vyšleháme si vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a znovu prošleháme.
Na konec přidáme mouku a prášek do pečiva. Pečlivě promícháme.
Těsto si nalijeme do vysypané formy, případně do formy vyložené pečicím papírem.
Na těsto poklademe na půl rozkrájené a vypeckované švestky.
Zasypeme drobenkou, kterou jsme si vytvořili z másla, mouky a cukru.
Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut (nebo podle výkonu trouby).
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 293.12 kcal |
Protein: 5.09 g |
Sacharidy: 30.84 g |
z toho cukr: 9.71 g |
Tuk: 16.74 g |
z toho nas. MK: 8.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4191-svestkovy-kolac-z-jogurtoveho-testa