Gordon bleu zdravější verze s parmazánovymi brambory

Máte rádi Gordon bleu, kuřecí maso, plněné sýrem a šunkou? Mám tady recept na zdravější a chutnější verzi tohoto receptu s parmazánovymi brambory. Tento recept je vhodný i pro děti.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa rozřízneme podélně, abychom mohli udělat rolku. Nakrájíme na kousky camembert a šunku. Kuřecí plátek osolíme a opepříme z obou stran. Naplníme sýrem a šunkou, vytvoříme rolku a zafixujeme paratky.
  2. Kuřecí rolky dáme na rozpálenou pánev a pozvolna opekame ze všech stran.cca - 2 min z každé strany Mezitím si rozehřejeme troubu na 170°, nakrájíme na kolečka brambory, nastrouháme parmazán a plech potřeme olejem, posypeme parmazánem.
  3. Na parmazán vyskládáme brambory, osolíme je. Přidáme opečené rolky a můžeme potřít trochou vody, aby maso nevyschlo. Pečeme na 170° cca 40-45 minut. Každých 10 minut maso potřeme vypekem nebo vodou, aby nebylo úplně suché.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 757.19 kcal | Protein: 57.09 g | Sacharidy: 84.25 g | z toho cukr: 4.53 g | Tuk: 16.42 g | z toho nas. MK: 8.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4198-gordon-bleu-zdravejsi-verze-s-parmazanovymi-brambory