Rybízový koláč s tvarohem je svěží letní dezert, který kombinuje sladkost a jemnost tvarohu s kyselostí rybízu. Tento koláč je ideální pro využití sezónního ovoce a díky tvarohové náplni je krásně vláčný a lehký. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako dezert po obědě. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší každého milovníka domácího pečení.
Ingredience (8 x porce)
Na těsto
Na tvarohovou náplň
Na povrch
Na drobenku
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do formy vyložené pečicím papírem.
Na těsto dáme tvarohovou část, kterou jsme si smíchali z vejce, tvarohu a pudinku.
Povrch koláče poklademe rybízem a nakonec drobenkou. Drobenku si připravíme z polohrubé mouky, cukru a másla.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 480.40 kcal |
Protein: 11.83 g |
Sacharidy: 48.29 g |
z toho cukr: 18.44 g |
Tuk: 26.60 g |
z toho nas. MK: 9.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4199-rybizovy-kolac-s-tvarohem