Vepřové na kmíně

Vepřové na kmíně je lahodné a aromatické jídlo, které z jednoduchých ingrediencí vytváří skvělý kulinářský zážitek. Kmín dodává masu příjemnou, lehce pikantní chuť. Tento recept je ideální pro nedělní oběd nebo speciální příležitosti, kdy chcete servírovat něco tradičního a chutného. Rychlá příprava a bohatá chuť dělají z tohoto pokrmu oblíbenou volbu pro každou domácnost.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. V hrnci rozpálíme olej na kterém zpěníme cibuli a přidáme celý kmín. Lehce osmažíme.
  3. Přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, podlijeme vodou a přidáme vegetu, sůl, pepř a mletý kmín. Dusíme, dokud maso nezměkne.
  4. Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit zhruba 20 minut.
  5. Nakonec přidáme lžíci másla.
  6. Podáváme s těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 199.44 kcal | Protein: 25.72 g | Sacharidy: 5.27 g | z toho cukr: 1.21 g | Tuk: 8.31 g | z toho nas. MK: 3.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4209-veprove-na-kmine