Vepřové na kmíně je lahodné a aromatické jídlo, které z jednoduchých ingrediencí vytváří skvělý kulinářský zážitek. Kmín dodává masu příjemnou, lehce pikantní chuť. Tento recept je ideální pro nedělní oběd nebo speciální příležitosti, kdy chcete servírovat něco tradičního a chutného. Rychlá příprava a bohatá chuť dělají z tohoto pokrmu oblíbenou volbu pro každou domácnost.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
V hrnci rozpálíme olej na kterém zpěníme cibuli a přidáme celý kmín. Lehce osmažíme.
Přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, podlijeme vodou a přidáme vegetu, sůl, pepř a mletý kmín. Dusíme, dokud maso nezměkne.
Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit zhruba 20 minut.
Nakonec přidáme lžíci másla.
Podáváme s těstovinami. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 199.44 kcal |
Protein: 25.72 g |
Sacharidy: 5.27 g |
z toho cukr: 1.21 g |
Tuk: 8.31 g |
z toho nas. MK: 3.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4209-veprove-na-kmine