Bublanina s jahodami

Bublanina je tradiční český moučník, který se vyznačuje jemným, nadýchaným těstem a šťavnatými kousky ovoce. Perfektní k odpolední kávě nebo jako lehký dezert, který si zamilují jak děti, tak dospělí.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, vyšleháme do světlé pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a mléko, dobře promícháme.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové směsi.
  3. Do připraveného těsta jemně zapracujeme sníh z bílků.
  4. Jahody omyjeme, osušíme a v případě potřeby nakrájíme na menší kousky.
  5. Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně na něj rozložíme jahody.
  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 30–40 minut, dokud nebude bublanina krásně zlatavá a propečená (zkoušíme špejlí).
  7. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 235.67 kcal | Protein: 4.04 g | Sacharidy: 34.97 g | z toho cukr: 22.52 g | Tuk: 8.67 g | z toho nas. MK: 4.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4210-bublanina-s-jahodami