Srbská kotleta

Srbská kotleta je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté vepřové maso s chutnou směsí zeleniny a koření, typickou pro balkánskou kuchyni. Skvěle se hodí jako hlavní chod k večeři nebo obědu, ideálně s brambory nebo rýží. Recept ocení každý, kdo má rád vydatná a chutná jídla s nádechem jihovýchodní Evropy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kotlety si nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme, dokud se nezatáhne. Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  3. Na stejné pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude zlatavá. Přidáme nasekaný česnek a na proužky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
  4. Přidáme nakrájená rajčata (můžeme použít čerstvá nebo konzervovaná) a sladkou papriku. Promícháme a chvíli vaříme.
  5. Do pánve vrátíme maso, zalijeme vývarem a necháme vše pod pokličkou dusit na mírném ohni přibližně 30–40 minut, dokud nebude maso měkké a omáčka hustá.
  6. Hotovou srbskou kotletu podáváme s brambory, rýží nebo čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 301.45 kcal | Protein: 36.39 g | Sacharidy: 8.09 g | z toho cukr: 6.23 g | Tuk: 13.13 g | z toho nas. MK: 2.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4211-srbska-kotleta