Bramborový krém s hříbky

Bramborový krém s hříbky je lahodná a krémová polévka. Tento recept je ideální pro chladné dny, kdy si chcete dopřát teplé a vydatné jídlo. Kombinace jednoduchých surovin, jako jsou brambory, cibule a čerstvé hřiby, vytváří harmonickou chuť, kterou si zamilují všichni milovníci klasické české kuchyně.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme nahrubo a brambory na kostičky.
  2. Na másle si zpěníme cibuli a přidáme brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
  3. Sušené houby si předem naložíme do studené vody (čerstvé samozřejmě ne). Osmahneme je na másle dozlatova.
  4. Jakmile máme uvařené brambory, vše (krom hříbků) rozmixujeme, následně přidáme smetanu a necháme chvíli prohřát.
  5. Do hotové polévky ještě zamícháme polovinu hříbků.
  6. Podáváme dozdobené zbytkem hříbků a pažitkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 395.50 kcal | Protein: 10.37 g | Sacharidy: 43.52 g | z toho cukr: 7.67 g | Tuk: 18.85 g | z toho nas. MK: 11.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4212-bramborovy-krem-s-hribky