Bramborový krém s hříbky je lahodná a krémová polévka. Tento recept je ideální pro chladné dny, kdy si chcete dopřát teplé a vydatné jídlo. Kombinace jednoduchých surovin, jako jsou brambory, cibule a čerstvé hřiby, vytváří harmonickou chuť, kterou si zamilují všichni milovníci klasické české kuchyně.
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Cibuli si nakrájíme nahrubo a brambory na kostičky.
Na másle si zpěníme cibuli a přidáme brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
Sušené houby si předem naložíme do studené vody (čerstvé samozřejmě ne). Osmahneme je na másle dozlatova.
Jakmile máme uvařené brambory, vše (krom hříbků) rozmixujeme, následně přidáme smetanu a necháme chvíli prohřát.
Do hotové polévky ještě zamícháme polovinu hříbků.
Podáváme dozdobené zbytkem hříbků a pažitkou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 395.50 kcal |
Protein: 10.37 g |
Sacharidy: 43.52 g |
z toho cukr: 7.67 g |
Tuk: 18.85 g |
z toho nas. MK: 11.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4212-bramborovy-krem-s-hribky