Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka je zdravá a chutná alternativa k tradičním pomazánkám. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny je nejen výživná, ale i lehce stravitelná. Její krémová konzistence a jemná chuť se skvěle hodí na pečivo, k zeleninovým tyčinkám nebo jako dip k různým pokrmům.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do vyšší nádoby si dáme cizrnu, hořčici, vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
  2. Cibuli i okurky nakrájíme na malé kousky a přidáme k rozmixované cizrně.
  3. Nakonec přidáme koření a olej. Sůl přidáváme postupně.
  4. Podáváme na libovolném pečivu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 114.42 kcal | Protein: 5.55 g | Sacharidy: 14.55 g | z toho cukr: 3.02 g | Tuk: 2.46 g | z toho nas. MK: 0.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4221-cizrnova-pomazanka