Tato skořicová bábovka je ideální k odpolední kávě nebo čaji a její příprava nezabere mnoho času. Měkká, nadýchaná struktura a výrazné aroma potěší každého milovníka sladkých domácích moučníků.
Ingredience (12 x porce)
Na vymazání formy
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 170 °C. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a skořicovým cukrem do pěny. Postupně přiléváme mléko a olej a dobře promícháme.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suché ingredience přidáme k tekuté směsi a promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do 2/3 těsta vmícháme skořici. Do 1/3 vmícháme kakao.
Do formy nalijeme část skořicového těsta. Na skořicovou vrstvu nalijeme kakaové těsto.
Bábovku pečeme asi 45-50 minut. Zkusíme ji špejlí – když vyjde suchá, bábovka je hotová.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 296.28 kcal |
Protein: 4.89 g |
Sacharidy: 36.88 g |
z toho cukr: 19.16 g |
Tuk: 14.58 g |
z toho nas. MK: 2.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4230-skoricova-babovka