Skořicová bábovka

Tato skořicová bábovka je ideální k odpolední kávě nebo čaji a její příprava nezabere mnoho času. Měkká, nadýchaná struktura a výrazné aroma potěší každého milovníka sladkých domácích moučníků.

Ingredience (12 x porce)

Na vymazání formy

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 170 °C. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem a skořicovým cukrem do pěny. Postupně přiléváme mléko a olej a dobře promícháme.
  3. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suché ingredience přidáme k tekuté směsi a promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  4. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do 2/3 těsta vmícháme skořici. Do 1/3 vmícháme kakao.
  5. Do formy nalijeme část skořicového těsta. Na skořicovou vrstvu nalijeme kakaové těsto.
  6. Bábovku pečeme asi 45-50 minut. Zkusíme ji špejlí – když vyjde suchá, bábovka je hotová.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 296.28 kcal | Protein: 4.89 g | Sacharidy: 36.88 g | z toho cukr: 19.16 g | Tuk: 14.58 g | z toho nas. MK: 2.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4230-skoricova-babovka