Banánové lívance jsou rychlé, zdravé a chutné snídaňové lívance, které si oblíbí celá rodina. Díky banánům jsou přirozeně sladké, vláčné a plné energie, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravou snídani nebo svačinu. Navíc jejich příprava zabere jen pár minut!
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na hladkou kaši. V míse smícháme banánovou kaši s vejci a mlékem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje. Pomocí lžíce dávkujeme těsto na pánev a tvoříme malé lívance. Smažíme na střední teplotu, dokud se neobjeví bublinky a spodní strana nebude zlatavá. Poté lívance otočíme a osmažíme i z druhé strany.
Lívance podáváme teplé s oblíbeným přelivem – například medem, javorovým sirupem, jogurtem, ovocem nebo ořechy. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 442.54 kcal |
Protein: 13.58 g |
Sacharidy: 63.64 g |
z toho cukr: 17.27 g |
Tuk: 13.50 g |
z toho nas. MK: 3.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4232-bananove-livance