Banánové lívance

Banánové lívance jsou rychlé, zdravé a chutné snídaňové lívance, které si oblíbí celá rodina. Díky banánům jsou přirozeně sladké, vláčné a plné energie, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravou snídani nebo svačinu. Navíc jejich příprava zabere jen pár minut!

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na hladkou kaši. V míse smícháme banánovou kaši s vejci a mlékem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
  2. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje. Pomocí lžíce dávkujeme těsto na pánev a tvoříme malé lívance. Smažíme na střední teplotu, dokud se neobjeví bublinky a spodní strana nebude zlatavá. Poté lívance otočíme a osmažíme i z druhé strany.
  3. Lívance podáváme teplé s oblíbeným přelivem – například medem, javorovým sirupem, jogurtem, ovocem nebo ořechy. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 442.54 kcal | Protein: 13.58 g | Sacharidy: 63.64 g | z toho cukr: 17.27 g | Tuk: 13.50 g | z toho nas. MK: 3.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4232-bananove-livance