Vepřový guláš s těstovinami

Tento vepřový guláš je sytý a chutný pokrm, tradiční pro nás čechy. Je to skvělá volba výtečného oběda nebo večeře, která potěší celou rodinu. Navíc chutná skvěle i uleželý.

Ingredience (4 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
  2. Přidáme kostky vepřového masa a opékáme je ze všech stran, dokud se nezatáhnou a nezískají hezkou barvu.
  3. Přidáme nakrájenou kapii, rajský protlak, kečup, sladkou papriku a gulášové koření. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo.
  4. Podlijeme vodou (asi 500 ml), přidáme rozdrobený masox a majoránku. Přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme pomalu dusit pod pokličkou asi 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Občas promícháme a podle potřeby přidáváme vodu.
  5. V malé misce smícháme polohrubou mouku s trochou vody, aby vznikla hladká kaše. Přidáme ji do guláše a dobře promícháme. Necháme ještě pár minut povařit, aby se mouka propojila s omáčkou.
  6. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a podáváme s gulášem.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 803.91 kcal | Protein: 44.48 g | Sacharidy: 107.34 g | z toho cukr: 6.60 g | Tuk: 18.31 g | z toho nas. MK: 4.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4234-veprovy-gulas-s-testovinami