Tento vepřový guláš je sytý a chutný pokrm, tradiční pro nás čechy. Je to skvělá volba výtečného oběda nebo večeře, která potěší celou rodinu. Navíc chutná skvěle i uleželý.
Ingredience (4 x porce)
Příloha
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme olej a sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
Přidáme kostky vepřového masa a opékáme je ze všech stran, dokud se nezatáhnou a nezískají hezkou barvu.
Přidáme nakrájenou kapii, rajský protlak, kečup, sladkou papriku a gulášové koření. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo.
Podlijeme vodou (asi 500 ml), přidáme rozdrobený masox a majoránku. Přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme pomalu dusit pod pokličkou asi 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Občas promícháme a podle potřeby přidáváme vodu.
V malé misce smícháme polohrubou mouku s trochou vody, aby vznikla hladká kaše. Přidáme ji do guláše a dobře promícháme. Necháme ještě pár minut povařit, aby se mouka propojila s omáčkou.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a podáváme s gulášem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 803.91 kcal |
Protein: 44.48 g |
Sacharidy: 107.34 g |
z toho cukr: 6.60 g |
Tuk: 18.31 g |
z toho nas. MK: 4.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4234-veprovy-gulas-s-testovinami