Výborná omáčka, která se hodí k nejrůznějším pečeným a restovaným masům. Důležité je důkladně osmahnout cibulku na základ k omáčce a nechat mírně zkaramelizovat cukr. Omáčku můžete podtrhnout pár kapkami citronové šťávy před podáváním.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme z masoxu bujon, kdo má připraven domácí vývar, samozřejmě použije ten. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a restujeme na rozehřátém másle a sádle. Důkladně mícháme a počkáme, dokud cibule nezačne mírně hnědnout.
Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, hranice mezi dobře orestovanou a připálenou cibulí je velmi tenká. Přidáme mouku a necháme zrůžovět.
Zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přidáme hořčici, sůl, pepř.
Ochutnáme, můžete přidat ocet nebo citronovou šťávu. Přecedíme.
Znovu prohřejeme, vypneme a vmícháme smetanu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 282.83 kcal |
Protein: 2.99 g |
Sacharidy: 17.50 g |
z toho cukr: 9.66 g |
Tuk: 22.34 g |
z toho nas. MK: 12.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4236-horcicova-omacka-k-pecenemu-masu