Hořčicová omáčka k pečenému masu

Výborná omáčka, která se hodí k nejrůznějším pečeným a restovaným masům. Důležité je důkladně osmahnout cibulku na základ k omáčce a nechat mírně zkaramelizovat cukr. Omáčku můžete podtrhnout pár kapkami citronové šťávy před podáváním.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme z masoxu bujon, kdo má připraven domácí vývar, samozřejmě použije ten. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a restujeme na rozehřátém másle a sádle. Důkladně mícháme a počkáme, dokud cibule nezačne mírně hnědnout.
  2. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, hranice mezi dobře orestovanou a připálenou cibulí je velmi tenká. Přidáme mouku a necháme zrůžovět.
  3. Zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přidáme hořčici, sůl, pepř.
  4. Ochutnáme, můžete přidat ocet nebo citronovou šťávu. Přecedíme.
  5. Znovu prohřejeme, vypneme a vmícháme smetanu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 282.83 kcal | Protein: 2.99 g | Sacharidy: 17.50 g | z toho cukr: 9.66 g | Tuk: 22.34 g | z toho nas. MK: 12.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4236-horcicova-omacka-k-pecenemu-masu