Rizoto s červenou řepou a kuřecím prsem

Rizoto s červenou řepou a kuřecím prsem je barevné a výživné jídlo, které spojuje sladkost řepy s jemností kuřecího masa a krémovitostí arborio rýže. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají chutný a zdravý oběd nebo večeři, která potěší nejen chuťové pohárky, ale i oko. Snadná příprava a lahodné výsledky dělají z tohoto rizota skvělou volbu pro jakoukoliv příležitost.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme ji v osolené vodě, dokud nezměkne (asi 20-25 minut). Poté ji scedíme a necháme vychladnout.
2.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme.
3.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a kuřecí kostičky opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme a dáme stranou.
4.
V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme zbývající lžíci olivového oleje a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme do zlatova, asi 5 minut.
5.
Přidáme arborio rýži a mícháme asi 2 minuty, dokud se rýže nezačne lesknout. Přilijeme víno a vaříme, dokud se téměř úplně neodpaří.
6.
Přidáváme kuřecí vývar po jedné naběračce, vždy počkáme, dokud se vývar téměř úplně nevsákne do rýže, než přidáme další. Mícháme pravidelně. Tento proces by měl trvat asi 18-20 minut, dokud rýže není měkká, ale stále al dente.
7.
Když je rýže téměř hotová, přidáme uvařenou červenou řepu a opečené kuřecí maso. Promícháme, aby se vše rovnoměrně prohřálo a chutě se spojily.
8.
Vmícháme nastrouhaný parmazán a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
35 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
469.24 kcal
Protein
25.98 g
Sacharidy
z toho cukr
48.13 g
5.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.83 g
5.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama