Vídeňská bábovka

Vídeňská bábovka je klasika, která je známá pro svou vláčnost. Tento recept je ideální pro milovníky tradičních moučníků, ať už ke kávě, nebo jako sladká tečka po obědě. Její příprava je jednoduchá a výsledkem je lahodná bábovka, kterou si zamiluje celá rodina.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme vejce, jedno po druhém, a důkladně je zašleháváme.
  3. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme citronovou kůru.
  4. Do máslové směsi postupně přisypeme suché ingredience a zároveň přiléváme mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 50–60 minut, dokud bábovka nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  6. Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 400.78 kcal | Protein: 6.19 g | Sacharidy: 50.55 g | z toho cukr: 29.77 g | Tuk: 19.61 g | z toho nas. MK: 11.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4238-videnska-babovka