Kefírové lívance

Kefírové lívance jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou snídani nebo svačinu. Kefír jim dodává příjemnou lehkost a nadýchanost, zatímco díky kombinaci prášku do pečiva a jedlé sody zůstávají krásně měkké. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výborně se hodí k ovoci, marmeládě nebo javorovému sirupu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve větší míse rozšleháme vejce s cukry. Poté přidáme kefír a znovu dobře promícháme.
  2. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli.
  3. Postupně přisypáváme směs mouky do kefírové směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké, ale hustší těsto. Těsto by mělo být o něco hustší než klasické palačinkové těsto.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé lívanečky na pánvi.
  5. Smažíme z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nejsou lívanečky krásně zlatavé.
  6. Podáváme s čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, marmeládou nebo javorovým sirupem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 431.78 kcal | Protein: 13.71 g | Sacharidy: 82.42 g | z toho cukr: 35.74 g | Tuk: 3.95 g | z toho nas. MK: 1.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4241-kefirove-livance