Kefírové lívance jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou snídani nebo svačinu. Kefír jim dodává příjemnou lehkost a nadýchanost, zatímco díky kombinaci prášku do pečiva a jedlé sody zůstávají krásně měkké. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výborně se hodí k ovoci, marmeládě nebo javorovému sirupu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Ve větší míse rozšleháme vejce s cukry. Poté přidáme kefír a znovu dobře promícháme.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli.
Postupně přisypáváme směs mouky do kefírové směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké, ale hustší těsto. Těsto by mělo být o něco hustší než klasické palačinkové těsto.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé lívanečky na pánvi.
Smažíme z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nejsou lívanečky krásně zlatavé.
Podáváme s čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, marmeládou nebo javorovým sirupem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 431.78 kcal |
Protein: 13.71 g |
Sacharidy: 82.42 g |
z toho cukr: 35.74 g |
Tuk: 3.95 g |
z toho nas. MK: 1.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4241-kefirove-livance