Kuřecí steak s rajčaty a mozzarellou, mačkané brambory s baby špenátem
Kuřecí steak s rajčaty a mozzarellou doplněný o mačkané brambory s baby špenátem je vyvážený a chutný pokrm, který kombinuje šťavnaté kuřecí maso s čerstvostí rajčat a mozzarelly. Tento recept je ideální pro lehkou, ale přesto sytou večeři, která potěší svou jednoduchostí i chutí.
Ingredience (4 x porce)
Na steaky
Na přílohu
Postup přípravy
Kuřecí prsa si osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a prsa z obou stran opečeme do zlatova. Přibližně 6 – 8 minut z každé strany.
Prsa si přemístíme na plech, na každý steak položíme plátky rajčete a mozzarelly. Posypeme pažitkou.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 5 minut, dokud se mozzarella neroztopí.
Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, poté slijeme a lehce rozmačkáme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme baby špenát a necháme zvadnout.
Špenát smícháme s mačkanými brambory a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme se steaky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 558.71 kcal |
Protein: 51.99 g |
Sacharidy: 26.77 g |
z toho cukr: 3.50 g |
Tuk: 25.42 g |
z toho nas. MK: 10.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4244-kureci-steak-s-rajcaty-a-mozzarellou-mackane-brambory-s-baby-spenatem