Hrachová polévka s uzeným masem je tradiční české jídlo, které kombinuje lahodnou chuť hrachu s bohatým aroma uzeného masa. Tento sytý pokrm je ideální pro chladné dny, kdy vás zahřeje a dodá potřebnou energii. Příprava je jednoduchá a ingredience běžně dostupné.
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Scedíme si hrách.
Na sádle opečeme cibuli se slaninou, přidáme česnek a zarestujeme.
Podlijeme vývarem a přidáme hrách. Osolíme, opepříme a vaříme asi 1 hodinu.
Po vypnutí plotýnky polévku rozmixujeme, přidáme majoránku a promícháme.
Podáváme s uzeným masem a krutony. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 806.83 kcal |
Protein: 47.54 g |
Sacharidy: 92.47 g |
z toho cukr: 5.25 g |
Tuk: 26.39 g |
z toho nas. MK: 8.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4246-hrachovka-s-uzenym