Hrachovka s uzeným

Hrachová polévka s uzeným masem je tradiční české jídlo, které kombinuje lahodnou chuť hrachu s bohatým aroma uzeného masa. Tento sytý pokrm je ideální pro chladné dny, kdy vás zahřeje a dodá potřebnou energii. Příprava je jednoduchá a ingredience běžně dostupné.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Scedíme si hrách.
  2. Na sádle opečeme cibuli se slaninou, přidáme česnek a zarestujeme.
  3. Podlijeme vývarem a přidáme hrách. Osolíme, opepříme a vaříme asi 1 hodinu.
  4. Po vypnutí plotýnky polévku rozmixujeme, přidáme majoránku a promícháme.
  5. Podáváme s uzeným masem a krutony. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 806.83 kcal | Protein: 47.54 g | Sacharidy: 92.47 g | z toho cukr: 5.25 g | Tuk: 26.39 g | z toho nas. MK: 8.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4246-hrachovka-s-uzenym