Krůtí guláš

Krůtí guláš je lehčí varianta klasického guláše, ideální pro milovníky chutných a sytých jídel. Kombinace jemného krůtího masa, voňavého pórku a výrazného koření dodává pokrmu skvělou chuť. Podávaný s knedlíky či těstovinami tvoří tento guláš výborný oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Ingredience (4 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Připravíme si pórek, který nakrájíme na kolečka.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a přidáme nakrájený pórek. Smažíme, dokud nezměkne.
  3. Přidáme nakrájené krůtí maso na kostky a opečeme ze všech stran, dokud nezhnědne.
  4. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmažíme.
  5. Přidáme koření na guláš, rajčatový protlak, mletý kmín, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
  6. Zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu.
  7. Snížíme teplotu a necháme guláš pomalu vařit asi 30–40 minut, dokud maso nezměkne.
  8. Pokud je guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit polohrubou moukou smíchanou s trochou vody, kterou postupně přidáváme, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
  9. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  10. Guláš podáváme s knedlíkem či těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 710.75 kcal | Protein: 46.60 g | Sacharidy: 87.46 g | z toho cukr: 7.94 g | Tuk: 17.79 g | z toho nas. MK: 6.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4252-kruti-gulas