Podmáslový koláč s ovocem

Podmáslový koláč je chutný a snadno připravitelný dezert, který potěší všechny milovníky domácího pečení. Jeho vláčné těsto s jemným nádechem podmáslí a osvěžujícím ovocem je ideální volbou pro jakoukoli příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu, kávu s přáteli nebo jen tak na odpolední mlsání.

Ingredience (10 x porce)

Na drobenku

Postup přípravy

  1. Připravíme si těsto: V míse smícháme 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku cukru a 1 prášek do pečiva.
  2. Přidáme vejce a 1 hrnek podmáslí a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem.
  4. Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozprostřeme.
  5. Na těsto poklademe ovoce podle chuti, ať už čerstvé nebo kompotované.
  6. Připravíme drobenku: V míse smícháme 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru a 1 balíček vanilkového cukru.
  7. Přidáme máslo a prsty vypracujeme drobenku, dokud nezískáme hrubou konzistenci.
  8. Drobenku rovnoměrně posypeme na ovoce na těstě.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut, dokud není koláč zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  10. Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 220.48 kcal | Protein: 4.29 g | Sacharidy: 39.20 g | z toho cukr: 20.07 g | Tuk: 5.06 g | z toho nas. MK: 2.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4255-podmaslovy-kolac-s-ovocem