Krůtí karbanátky s kapustou jsou zdravou a chutnou alternativou klasických masových karbanátků. V tomto receptu využijeme uvařené krůtí prso, kapustu a jemné ovesné vločky, které zaručí lehkost a výživnost pokrmu. Karbanátky pečeme v troubě, takže jsou méně mastné a ideální pro ty, kteří preferují zdravější stravu. Jsou vhodné jako hlavní chod s bramborovou přílohou.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Krůtí prsa si uvaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou měkká. Poté maso necháme vychladnout a najemno nakrájíme.
Kapustu uvaříme v lehce osolené vodě, poté ji scedíme a nakrájíme najemno.
Do mísy dáme nakrájené krůtí maso, jemně nastrouhanou mrkev, povařenou kapustu, vejce, ovesné vločky, mletý kmín a majoránku. Osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, aby vznikla kompaktní hmota.
Z připravené směsi vytvarujeme menší placičky (karbanátky).
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme hotové placičky.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami, případně s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 184.80 kcal |
Protein: 28.19 g |
Sacharidy: 5.92 g |
z toho cukr: 1.14 g |
Tuk: 3.76 g |
z toho nas. MK: 0.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4261-kruti-karbanatky-s-kapustou