Krůtí karbanátky s kapustou

Krůtí karbanátky s kapustou jsou zdravou a chutnou alternativou klasických masových karbanátků. V tomto receptu využijeme uvařené krůtí prso, kapustu a jemné ovesné vločky, které zaručí lehkost a výživnost pokrmu. Karbanátky pečeme v troubě, takže jsou méně mastné a ideální pro ty, kteří preferují zdravější stravu. Jsou vhodné jako hlavní chod s bramborovou přílohou.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa si uvaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou měkká. Poté maso necháme vychladnout a najemno nakrájíme.
  2. Kapustu uvaříme v lehce osolené vodě, poté ji scedíme a nakrájíme najemno.
  3. Do mísy dáme nakrájené krůtí maso, jemně nastrouhanou mrkev, povařenou kapustu, vejce, ovesné vločky, mletý kmín a majoránku. Osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, aby vznikla kompaktní hmota.
  4. Z připravené směsi vytvarujeme menší placičky (karbanátky).
  5. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme hotové placičky.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  7. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami, případně s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 184.80 kcal | Protein: 28.19 g | Sacharidy: 5.92 g | z toho cukr: 1.14 g | Tuk: 3.76 g | z toho nas. MK: 0.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4261-kruti-karbanatky-s-kapustou