Nakládaný romadur je tradiční český sýrový pokrm, který se vyznačuje pikantní a výraznou chutí. Romadur, sýr s měkkou konzistencí a výrazným aroma, se nakládá do kořeněného oleje s cibulí a dalšími ingrediencemi, které mu dodají intenzivní chuť. Je ideální k pivu nebo jako pochoutka na chlebíčky.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Romadur nakrájíme na plátky, vložíme do misky.
Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku.
Vložíme všechno koření, zalijeme olejem a dobře promícháme.
Přendáme do uzavíratelné sklenice a necháme v lednici uležet 2-3 dny.
Podáváme s čerstvým pečivem a naloženou feferonkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 174.76 kcal |
Protein: 12.71 g |
Sacharidy: 7.18 g |
z toho cukr: 3.64 g |
Tuk: 10.25 g |
z toho nas. MK: 6.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4265-nakladany-romadur