Nakládaný romadur

Nakládaný romadur je tradiční český sýrový pokrm, který se vyznačuje pikantní a výraznou chutí. Romadur, sýr s měkkou konzistencí a výrazným aroma, se nakládá do kořeněného oleje s cibulí a dalšími ingrediencemi, které mu dodají intenzivní chuť. Je ideální k pivu nebo jako pochoutka na chlebíčky.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Romadur nakrájíme na plátky, vložíme do misky.
  2. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku.
  3. Vložíme všechno koření, zalijeme olejem a dobře promícháme.
  4. Přendáme do uzavíratelné sklenice a necháme v lednici uležet 2-3 dny.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem a naloženou feferonkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 174.76 kcal | Protein: 12.71 g | Sacharidy: 7.18 g | z toho cukr: 3.64 g | Tuk: 10.25 g | z toho nas. MK: 6.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4265-nakladany-romadur