Piškotová roláda s krémem z mascarpone a jahodami

Tato jemná piškotová roláda je ideálním dezertem pro milovníky lehkých a svěžích sladkostí. Spojuje nadýchaný piškot s krémem z tvarohu, mascarpone a šlehačky, doplněný o čerstvé jahody. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí jak na všední den, tak na slavnostnější příležitosti.

Ingredience (10 x porce)

Na piškot

Na krém

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
  2. Oddělíme žloutky od bílků.
  3. V míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé pěny (trvá to pár minut).
  4. V jiné míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu.
  5. Do žloutkové pěny postupně přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
  6. Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 8-10 minut. Dáváme pozor, aby se piškot nepřipekl, měl by být jen lehce zlatavý.
  7. Po upečení piškot ihned přeneseme na čistou utěrku a ještě horký jej srolujeme (společně s utěrkou), aby se později lépe tvaroval.
  8. Vyšleháme smetanu na šlehačku.
  9. V jiné míse smícháme tvaroh, mascarpone a vanilkový cukr.
  10. Do tvarohové směsi postupně vmícháme vyšlehanou šlehačku, až vznikne hladký krém.
  11. Rozvineme vychladlý piškot a rovnoměrně na něj rozetřeme krém.
  12. Na krém poklademe nakrájené jahody.
  13. Opatrně piškot opět zarolujeme (tentokrát bez utěrky).
  14. Roládu dáme na chvíli vychladit do ledničky, aby ztuhla a lépe se krájela.
  15. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 331.85 kcal | Protein: 8.88 g | Sacharidy: 21.59 g | z toho cukr: 17.99 g | Tuk: 23.27 g | z toho nas. MK: 14.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4267-piskotova-rolada-s-kremem-z-mascarpone-a-jahodami