Segedínský guláš je tradiční český pokrm, který kombinuje vepřové maso, kysané zelí a papriku. Tento lahodný a vydatný guláš je ideální pro chladné dny a potěší celou rodinu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky.
Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme sádlo. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji do zlatova.
Přidáme maso k cibuli a opékáme, dokud se neuzavře a nezačne zlátnout.
Vmícháme mletou papriku, kmín a česnek. Smažíme ještě asi 1-2 minuty.
Přidáme kysané zelí a rajčatový protlak. Promícháme a necháme chvíli restovat.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 60-90 minut, dokud maso nezměkne.
Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 365.99 kcal |
Protein: 27.98 g |
Sacharidy: 7.91 g |
z toho cukr: 4.84 g |
Tuk: 23.30 g |
z toho nas. MK: 10.17 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4275-segedinsky-gulas