Segedínský guláš

Segedínský guláš je tradiční český pokrm, který kombinuje vepřové maso, kysané zelí a papriku. Tento lahodný a vydatný guláš je ideální pro chladné dny a potěší celou rodinu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky.
  2. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme sádlo. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji do zlatova.
  3. Přidáme maso k cibuli a opékáme, dokud se neuzavře a nezačne zlátnout.
  4. Vmícháme mletou papriku, kmín a česnek. Smažíme ještě asi 1-2 minuty.
  5. Přidáme kysané zelí a rajčatový protlak. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  6. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 60-90 minut, dokud maso nezměkne.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem.
  8. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 365.99 kcal | Protein: 27.98 g | Sacharidy: 7.91 g | z toho cukr: 4.84 g | Tuk: 23.30 g | z toho nas. MK: 10.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4275-segedinsky-gulas