Hráškový krém je lahodná a krémová polévka, která vás zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, když máte málo času, ale chcete si dopřát něco výživného. Určitě si ho zamilujete!
Ingredience (2 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Do kuřecího vývaru přidáme mražený hrášek a na kostičky nakrájenou bramboru.
Vaříme na středním ohni, dokud brambora a hrášek nezměknou (asi 10–15 minut).
Pokud chceme krém zahustit, můžeme připravit jíšku: na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání opékáme, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidáme do polévky.
Polévku rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru.
Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
Na pánvi opékáme slaninu na sucho, dokud nebude křupavá. Po upečení ji položíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Hráškový krém podáváme s kousky opečené slaniny, nerozmixovaným hráškem a čerstvou bazalkou na ozdobu.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 517.10 kcal |
Protein: 23.23 g |
Sacharidy: 43.88 g |
z toho cukr: 12.41 g |
Tuk: 22.70 g |
z toho nas. MK: 7.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4279-hraskovy-krem