Buřtguláš je oblíbené české jídlo, které spojuje jednoduchost a skvělou chuť. Je to vydatný pokrm, ideální pro chladnější dny, kdy si chcete pochutnat na něčem teplém a sytém. Tento recept je snadný na přípravu, což z něj činí perfektní volbu pro časově nenáročnou rodinnou večeři.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Na sádle osmahneme cibuli dozlatova.
Přidáme nakrájené špekáčky a necháme je lehce orestovat, aby se z nich uvolnila chuť a vůně.
Přidáme papriku a česnek a krátce orestujeme (pozor, aby paprika nezhořkla).
Vmícháme rajčatový protlak a necháme krátce provařit.
Přidáme brambory a zalijeme je vývarem nebo vodou tak, aby byly téměř ponořené.
Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
Vaříme na mírném ohni přibližně 20–25 minut, dokud brambory nezměknou.
Mouku rozmícháme ve studené vodě (asi 100 ml), aby nevznikly hrudky, a poté směs pomalu přiléváme do guláše, stále mícháme.
Necháme ještě 5 minut povařit, aby se guláš zahustil a chutě spojily.
Buřtguláš podáváme samotný nebo s pečivem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 542.11 kcal |
Protein: 17.30 g |
Sacharidy: 33.77 g |
z toho cukr: 5.00 g |
Tuk: 36.16 g |
z toho nas. MK: 12.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4280-burtgulas