Buřtguláš

Buřtguláš je oblíbené české jídlo, které spojuje jednoduchost a skvělou chuť. Je to vydatný pokrm, ideální pro chladnější dny, kdy si chcete pochutnat na něčem teplém a sytém. Tento recept je snadný na přípravu, což z něj činí perfektní volbu pro časově nenáročnou rodinnou večeři.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené špekáčky a necháme je lehce orestovat, aby se z nich uvolnila chuť a vůně.
  3. Přidáme papriku a česnek a krátce orestujeme (pozor, aby paprika nezhořkla).
  4. Vmícháme rajčatový protlak a necháme krátce provařit.
  5. Přidáme brambory a zalijeme je vývarem nebo vodou tak, aby byly téměř ponořené.
  6. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  7. Vaříme na mírném ohni přibližně 20–25 minut, dokud brambory nezměknou.
  8. Mouku rozmícháme ve studené vodě (asi 100 ml), aby nevznikly hrudky, a poté směs pomalu přiléváme do guláše, stále mícháme.
  9. Necháme ještě 5 minut povařit, aby se guláš zahustil a chutě spojily.
  10. Buřtguláš podáváme samotný nebo s pečivem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 542.11 kcal | Protein: 17.30 g | Sacharidy: 33.77 g | z toho cukr: 5.00 g | Tuk: 36.16 g | z toho nas. MK: 12.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4280-burtgulas