Toto smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou je jednoduché na přípravu a potěší vaše chuťové pohárky. Je ideální jako příloha k masu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kapustu důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (pokud je potřeba) a přidáme špek.
Smažíme na střední teplotě, dokud nezačne být křupavý. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se neprohřeje a neztmavne.
K špeku a slanině přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
Do pánve přidáme kapustu a promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
Snížíme teplotu a přidáme smetanu. Důkladně promícháme a vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zahřála a chutě spojily.
Dochutíme solí, pepřem a případně kmínem.
Podáváme teplé jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako samostatný pokrm s čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 817.69 kcal |
Protein: 11.79 g |
Sacharidy: 6.89 g |
z toho cukr: 3.08 g |
Tuk: 81.59 g |
z toho nas. MK: 33.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4281-smetanove-kapustove-zeli-se-spekem-a-slaninou