Smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou

Toto smetanové kapustové zelí se špekem a slaninou je jednoduché na přípravu a potěší vaše chuťové pohárky. Je ideální jako příloha k masu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kapustu důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
  2. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (pokud je potřeba) a přidáme špek.
  3. Smažíme na střední teplotě, dokud nezačne být křupavý. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se neprohřeje a neztmavne.
  4. K špeku a slanině přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
  5. Do pánve přidáme kapustu a promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
  6. Snížíme teplotu a přidáme smetanu. Důkladně promícháme a vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zahřála a chutě spojily.
  7. Dochutíme solí, pepřem a případně kmínem.
  8. Podáváme teplé jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako samostatný pokrm s čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 817.69 kcal | Protein: 11.79 g | Sacharidy: 6.89 g | z toho cukr: 3.08 g | Tuk: 81.59 g | z toho nas. MK: 33.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4281-smetanove-kapustove-zeli-se-spekem-a-slaninou