Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Tento štrůdl je oblíbený díky tvarohovému těstu, které je lehké a křehké, a jablečné náplni, kterou můžete obohatit o skořici, rozinky a ořechy. Ideální pro podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější.

Ingredience (8 x porce)

Na náplň

Postup přípravy

  1. Smícháme tvaroh, máslo a mouku s cukrem. Vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout v lednici.
  3. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  4. Smícháme jablka s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými ořechy.
  5. Na lehce pomoučněném vále vyválíme první polovinu těsta na obdélník.
  6. Na těsto rovnoměrně rozložíme připravenou náplň z jablek a následně opatrně zarolujeme. Stejný postup opakujeme s druhou polovinou těsta.
  7. Přeneseme štrůdly na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem, aby byly po upečení krásně zlatavé.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut, dokud těsto nebude zlatavé a křupavé.
  9. Necháme štrůdl mírně vychladnout, pocukrujeme jej a nakrájíme na plátky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 656.85 kcal | Protein: 9.10 g | Sacharidy: 83.17 g | z toho cukr: 53.34 g | Tuk: 31.18 g | z toho nas. MK: 18.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4285-jablecny-strudl-z-tvarohoveho-testa