Tento štrůdl je oblíbený díky tvarohovému těstu, které je lehké a křehké, a jablečné náplni, kterou můžete obohatit o skořici, rozinky a ořechy. Ideální pro podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější.
Ingredience (8 x porce)
Na náplň
Postup přípravy
Smícháme tvaroh, máslo a mouku s cukrem. Vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Smícháme jablka s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými ořechy.
Na lehce pomoučněném vále vyválíme první polovinu těsta na obdélník.
Na těsto rovnoměrně rozložíme připravenou náplň z jablek a následně opatrně zarolujeme. Stejný postup opakujeme s druhou polovinou těsta.
Přeneseme štrůdly na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem, aby byly po upečení krásně zlatavé.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut, dokud těsto nebude zlatavé a křupavé.
Necháme štrůdl mírně vychladnout, pocukrujeme jej a nakrájíme na plátky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 656.85 kcal |
Protein: 9.10 g |
Sacharidy: 83.17 g |
z toho cukr: 53.34 g |
Tuk: 31.18 g |
z toho nas. MK: 18.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4285-jablecny-strudl-z-tvarohoveho-testa