Svatomartinské rohlíčky jsou tradiční české cukroví, které se často připravuje na svátek svatého Martina. Tyto rohlíčky jsou plněné lahodnou ořechovou náplní a skvěle se hodí k podzimnímu pečení.
Ingredience (20 x porce)
Na náplň
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přidáme žloutky, změklé máslo a smetanu. Zpracujeme na hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odpočinout v lednici asi 30 minut.
V jiné míse smícháme nasekané vlašské ořechy, moučkový cukr, bílek a vanilkový cukr. Dobře promícháme, aby vznikla homogenní náplň.
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Odpočinuté těsto vyjmeme z lednice a rozdělíme na menší části. Každou část rozválíme na tenký kruh (asi 3 mm) a nakrájíme na trojúhelníky.
Na širší stranu trojúhelníku dáme kousek ořechové náplně a zavineme směrem k špičce, aby vznikly rohlíčky.
Rohlíčky přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15–20 minut, dokud nezezlátnou.
Upečené rohlíčky necháme vychladnout a můžeme je poprášit moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 171.00 kcal |
Protein: 2.48 g |
Sacharidy: 17.43 g |
z toho cukr: 8.84 g |
Tuk: 10.20 g |
z toho nas. MK: 4.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4286-svatomartinske-rohlicky