Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky jsou tradiční české cukroví, které se často připravuje na svátek svatého Martina. Tyto rohlíčky jsou plněné lahodnou ořechovou náplní a skvěle se hodí k podzimnímu pečení.

Ingredience (20 x porce)

Na náplň

Postup přípravy

  1. V míse smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přidáme žloutky, změklé máslo a smetanu. Zpracujeme na hladké těsto.
  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odpočinout v lednici asi 30 minut.
  3. V jiné míse smícháme nasekané vlašské ořechy, moučkový cukr, bílek a vanilkový cukr. Dobře promícháme, aby vznikla homogenní náplň.
  4. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
  5. Odpočinuté těsto vyjmeme z lednice a rozdělíme na menší části. Každou část rozválíme na tenký kruh (asi 3 mm) a nakrájíme na trojúhelníky.
  6. Na širší stranu trojúhelníku dáme kousek ořechové náplně a zavineme směrem k špičce, aby vznikly rohlíčky.
  7. Rohlíčky přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15–20 minut, dokud nezezlátnou.
  8. Upečené rohlíčky necháme vychladnout a můžeme je poprášit moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 171.00 kcal | Protein: 2.48 g | Sacharidy: 17.43 g | z toho cukr: 8.84 g | Tuk: 10.20 g | z toho nas. MK: 4.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4286-svatomartinske-rohlicky