Cuketové karbanátky s hermelínem

Tento recept na cuketové karbanátky je jednoduchý a plný chutí. Hermelín přidává krémovou texturu a ovesné vločky zajistí skvělou konzistenci. Už jste vyzkoušeli?

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nastrouháme cuketu nahrubo, osolíme a necháme ji chvíli odležet (asi 10–15 minut), aby pustila vodu.
  2. Vymačkáme přebytečnou vodu z cukety.
  3. K nastrouhané cuketě přidáme ovesné vločky a necháme směs chvíli odležet, aby vločky nasákly zbylou vlhkost.
  4. Přidáme nastrouhaný hermelín, vejce, česnek, trošku strouhanky a koření podle chuti.
  5. Vše důkladně promícháme, aby vznikla kompaktní směs. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu více strouhanky.
  6. Tvarujeme karbanátky z připravené směsi. Obalujeme je ve strouhance ze všech stran.
  7. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme karbanátky z obou stran dozlatova (asi 3–5 minut z každé strany, záleží na tloušťce karbanátků).
  8. Podáváme s bramborami, bramborovou kaší, salátem nebo dipem dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 215.65 kcal | Protein: 11.81 g | Sacharidy: 9.72 g | z toho cukr: 2.39 g | Tuk: 13.68 g | z toho nas. MK: 5.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4288-cuketove-karbanatky-s-hermelinem