Omáčka z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik je jednoduchá a rychlá na přípravu, ideální jako zdravý doplněk k různým pokrmům.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 200°C. Všechny papriky omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli si také oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme i stroužky česneku.
  2. Nakrájené papriky, cibuli a česnek položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme, dokud papriky nezměknou a slupky nezískají tmavou barvu. (cca 25 minut)
  4. Po upečení necháme papriky vychladnout.
  5. V mixéru rozmixujeme upečené papriky s pečeným česnekem a cibulí, olivovým olejem, balzamikovým octem, citronovou šťávou, solí, pepřem a bylinkami, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
  6. Ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo cukrem.
  7. Podáváme omáčku teplou s pečivem, masem, nebo studenou jako dip. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 116.09 kcal | Protein: 1.88 g | Sacharidy: 9.80 g | z toho cukr: 5.26 g | Tuk: 7.14 g | z toho nas. MK: 0.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4290-omacka-z-pecenych-paprik