Omáčka z pečených paprik je jednoduchá a rychlá na přípravu, ideální jako zdravý doplněk k různým pokrmům.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 200°C. Všechny papriky omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli si také oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme i stroužky česneku.
Nakrájené papriky, cibuli a česnek položíme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme, dokud papriky nezměknou a slupky nezískají tmavou barvu. (cca 25 minut)
Po upečení necháme papriky vychladnout.
V mixéru rozmixujeme upečené papriky s pečeným česnekem a cibulí, olivovým olejem, balzamikovým octem, citronovou šťávou, solí, pepřem a bylinkami, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
Ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo cukrem.
Podáváme omáčku teplou s pečivem, masem, nebo studenou jako dip. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 116.09 kcal |
Protein: 1.88 g |
Sacharidy: 9.80 g |
z toho cukr: 5.26 g |
Tuk: 7.14 g |
z toho nas. MK: 0.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4290-omacka-z-pecenych-paprik