Králičí čína s rýží je chutné a výživné jídlo, které kombinuje křehké králičí maso s pestrou zeleninou a aromatickým kořením. Křupavá zelenina a jemná rýže vytvářejí dokonalou harmonii, která potěší nejen milovníky čínské kuchyně, ale i všechny, kteří mají rádi kvalitní domácí jídlo. S tímto receptem snadno vykouzlíte lahodnou pochoutku!
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Králičí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme v sójové omáčce alespoň 30 minut (ideálně v lednici).
Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme do hrnce s vodou v poměru 1:2, osolíme a vaříme podle pokynů na obalu.
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky a cuketu na půlkroužky. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme marinované králičí maso, dokud nezhnědne.
K masu přidáme cibuli, papriky a cuketu. Smažíme, dokud zelenina nezměkne. Na konci přidáme sůl, pepř, česnek a zázvor a krátce osmahneme.
Pokud chceme omáčku zahušťovat, smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přidáme do pánve. Mícháme, dokud se omáčka nezahustí.
Na talíř dáme porci rýže a přidáme králičí čínu. Můžeme ozdobit nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 526.73 kcal |
Protein: 34.84 g |
Sacharidy: 68.49 g |
z toho cukr: 3.30 g |
Tuk: 10.58 g |
z toho nas. MK: 1.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4294-kralici-cina