Králičí čína

Králičí čína s rýží je chutné a výživné jídlo, které kombinuje křehké králičí maso s pestrou zeleninou a aromatickým kořením. Křupavá zelenina a jemná rýže vytvářejí dokonalou harmonii, která potěší nejen milovníky čínské kuchyně, ale i všechny, kteří mají rádi kvalitní domácí jídlo. S tímto receptem snadno vykouzlíte lahodnou pochoutku!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Králičí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme v sójové omáčce alespoň 30 minut (ideálně v lednici).
  2. Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme do hrnce s vodou v poměru 1:2, osolíme a vaříme podle pokynů na obalu.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky a cuketu na půlkroužky. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno.
  4. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme marinované králičí maso, dokud nezhnědne.
  5. K masu přidáme cibuli, papriky a cuketu. Smažíme, dokud zelenina nezměkne. Na konci přidáme sůl, pepř, česnek a zázvor a krátce osmahneme.
  6. Pokud chceme omáčku zahušťovat, smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přidáme do pánve. Mícháme, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Na talíř dáme porci rýže a přidáme králičí čínu. Můžeme ozdobit nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 526.73 kcal | Protein: 34.84 g | Sacharidy: 68.49 g | z toho cukr: 3.30 g | Tuk: 10.58 g | z toho nas. MK: 1.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4294-kralici-cina