Pomazánka ze sušených rajčat

Pomazánka ze sušených rajčat je skvělým spojením jemné Lučiny, smetanového sýra a výrazné chuti rajčat, které dodají celé pomazánce bohatou chuť. Je ideální jako rychlé občerstvení na pečivo, nebo ji můžete podávat jako dip k zeleninovým tyčinkám či křupavým krekrům.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
  2. V míse smícháme rajčata, Lučinu, tavený sýr a zakysanou smetanu do hladké pomazánky.
  3. Dochutíme solí a pepřem. Necháme uležet v lednici alespoň půl hodiny.
  4. Podáváme na pečivu ozdobené jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 237.83 kcal | Protein: 6.08 g | Sacharidy: 5.69 g | z toho cukr: 1.14 g | Tuk: 21.31 g | z toho nas. MK: 11.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4295-pomazanka-ze-susenych-rajcat