Jablečný koláč

Tento vláčný jablečný koláč je skvělou volbou pro milovníky jablečných dezertů. Kombinace strouhaných jablek a nadýchaného těsta vytváří lahodný a osvěžující pokrm, který si oblíbí celá rodina. Ideální pro každou příležitost, ať už jako sladký dezert po obědě, nebo k odpolednímu čaji.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a cukr moučka.
  2. Přidáme vejce a olej a promícháme. Přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto.
  3. Do těsta vmícháme strouhaná jablka. Pokud je těsto příliš husté, přidáme ještě trochu mléka.
  4. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy/plechu.
  5. Pečeme přibližně 40-45 minut, dokud není koláč zlatavý a propečený (zkontrolujeme špejlí).
  6. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Podáváme s posypem cukru nebo šlehačkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 446.50 kcal | Protein: 5.65 g | Sacharidy: 58.14 g | z toho cukr: 34.06 g | Tuk: 21.31 g | z toho nas. MK: 3.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4306-jablecny-kolac