Mramorová bábovka s přesnídávkou
- Přidat foto
-
Reklama
Mramorová bábovka s jablečnou přesnídávkou je jednoduchý a rychlý moučník, který zaujme svou vláčností a kombinací vanilkové a kakaové chuti. Díky přídavku přesnídávky je bábovka krásně měkká a šťavnatá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a mléko, dokud se vše dobře nepropojí.
2.
Do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme. Nakonec přidáme jablečnou přesnídávku, která těsto krásně zvláční.
3.
Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné části přimícháme kakao, aby vznikla tmavá vrstva.
4.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nejprve vlijeme světlé těsto, poté přidáme kakaové těsto a lehce promícháme špejlí pro vytvoření mramorového efektu.
5.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45–50 minut. Bábovka je upečená, když špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
6.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme a můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 50 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
354.39 kcal |
Protein |
6.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.92 g
21.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.00 g
2.60 g
|
Reklama
Reklama