Mramorová bábovka s přesnídávkou

Mramorová bábovka s jablečnou přesnídávkou je jednoduchý a rychlý moučník, který zaujme svou vláčností a kombinací vanilkové a kakaové chuti. Díky přídavku přesnídávky je bábovka krásně měkká a šťavnatá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a mléko, dokud se vše dobře nepropojí.
2.
Do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme. Nakonec přidáme jablečnou přesnídávku, která těsto krásně zvláční.
3.
Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné části přimícháme kakao, aby vznikla tmavá vrstva.
4.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nejprve vlijeme světlé těsto, poté přidáme kakaové těsto a lehce promícháme špejlí pro vytvoření mramorového efektu.
5.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45–50 minut. Bábovka je upečená, když špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
6.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme a můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
354.39 kcal
Protein
6.27 g
Sacharidy
z toho cukr
45.92 g
21.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.00 g
2.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama